9.04.2011 г., 23:01 ч.

Варна 

  Поезия » Гражданска
742 0 1

Обичам моя град - морски, прекрасен,

за сърцето ми той е като песен...

Обичам моя град -

особено сутрин, особено празен...

макар и прашен, макар и мръсен,

за някои хора също и тесен...

 

Има сякаш сутрин някаква магия -

по улиците ухае на кафе,

и срещам лица най-различни -

много рядко едно със друго идентични...

 

Какво ли случвало се е на тез Балкани?

Какви етноси са тук живяли?

Оставили своите семена,

като космически букет от лица и имена...

 

И всички те са толкова различни

и чувството е, че ги обичам всички -

дори  и да изглеждат безразлични.

© Есфир Асфар Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??