19.04.2011 г., 21:18 ч.

Ваша чест! 

  Поезия » Гражданска
436 0 1

                   ВАША ЧЕСТ!

 

       (Изповед на един Съдия)

 

По новообразуваното дело

                 пред Темида обещавам

                                                     СМЕЛО.

Справедлив и строг да бъда!

На тия, двамата убийци,

          не им мърдат ДВЕ години!

                        УСЛОВНА  ПРИСЪДА...

Съжалявам! Много жалко,

                        ако ви се вижда малко!

Но при тия "посегателства"

           ИМА КУП

                     "смекчаващи вината"

                                       обстоятелства.

Наистина, да, каза се,

                              че те са го сторили!

Но след като дълго

                вътрешно със себе си

                                         са се борили...

Видяхте, че и пред Съда проплакаха,

                                със СЕТНИ СИЛИ!

А както и инстинктът ми подсказва,

               и там, където трябва,

                           добре са си платили...

Така че ТОЧКА ПО ВЪПРОСА!

И аз Сърце имам и ДЖОБ нося!

Деца храня и... ЧЕСТТА си БРАНЯ!

 

 

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??