Васил Левски
Един Човек живота си не жалел,
за родна България той милеел,
с душа колкото Вселена голяма,
борец за Свобода,сега такива няма.
Един мъж,снажен,синеок,
красавец буен не висок,
отдал себе си за да покаже,
че не се живее в робство да докаже!
Животът той обичал много,
но важното са него било друго - Свобода.
Един монах,борец,български герой
избрал живот в борба и нищета.
Обикалял сам нашата страна,
да събуди българите за борба.
Да скочат всички,да вдигнат глава.
Стига толкова превивали снага.
Но намери се долен предател и го издаде,
Големия Българин на турците предаде.
Осъдиха човека но не и неговата душа,
обесиха героя,прибра го майката земя.
Но той остана да живее в душите наши.
Остана Истинският Българин,Икона Една.
Васил Левски е Той.
Разкажете на вашите деца!
А те ще разкажат на техните както вие сега!
© Валентин Миленов Всички права запазени