31.10.2010 г., 10:01 ч.

Вечерна молитва 

  Поезия
743 0 8

ВЕЧЕРНА  МОЛИТВА

 

                                     На Ачето

 

Днес сякаш обичах (макар и за малко)

нещо различно от мене 

и му дарих най-вкусния си залък,

и последните си светли хризантеми.

 

Но защо си лягам неограбен,

а богат със песни на щастливи славеи,

които винаги ни трябват,

когато страшно сме забравени?

 

Нека и утре, милостиви Боже,

бъде, както беше днеска,

за да не те тревожа

с недоимък и депресии,

 

за които да ми търсиш лек.

Сега разбрах, че Божествен за да бъдеш –

първо трябва да си свят човек,

а не да искаш да си вечно първи.

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??