19.10.2010 г., 10:28 ч.

Вечерно настроение 

  Поезия
980 0 4

Предвидимо изплъзна се и този ден
измежду вдишвания и надежди плахи,
изсуши ме, измъчи ме съвсем
завършекът му, часовете му познати.
Самичка съм! Самотна малка нота,
разхождам се по твойто петолиние,
на пантомима прилича ми живота,
и черно-бяло е вечерното униние.
Не, на жертва не искам да се правя,
жертвите забравят ги след време,
просто искам пулса гневен да забавя,
от нищото, случващо се в мене.
Кръгът на дните ми е стара воденица,
която смила плахите надежди.
Няма го на коня онзи рицар,
кръговрат самотен дните ми бележи.
Предимство ли е свободата ми, когато
струните ми молят за обичане?!
Докoгa с теб ще бъдем непознати?
Нощта сега прилича ми на вричане.

© Слънчево Момиче Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??