Да се родиш в града под тепетата вечен,
да усетиш магията по-древна от Рим,
да вкусиш аромата на града си любим,
на единия Пловдив - непобедим.
Там някога водените битки са славни
и славата носи им се от век на век,
борбата, водена от народите жадни,
оставила е само тъжния си ек.
Ти не ще забравиш вълшебството силно
на безсмъртния Пловдив - несломим,
и ще чувстваш в себе си нещо умилно,
а копнежът по града вечний ще бъде непоносим.