24.04.2019 г., 22:03 ч.

Вечното дерби 

  Поезия » Хумористична
400 2 6

Чакам всяко Вечно дерби

със надежда за победа.

И с малко хапчета за нерви

днес реших да го изгледам.

 

И скочих бодро от кревата,

глътнах млякото на екс...

И със списък във ръката

влязох в близкия комплекс.

 

А там от щанда за напитки

се затрупах с алкохол.

Взех си бира, каса уиски,

много лед и морска сол.

 

Грабнах също – байганети,

бяло вино, слънчоглед,

куп мезета и котлети,

и два буркана сладолед...

 

Малко трудно се довлякох

край Удобният диван.

С хубав анцуг се облякох

за пред Малкият екран.

 

И със Хайникен насреща,

и със семки под ръка

почнах бурно и горещо

да подкрепям ЦеСеКа!

 

Че нали съм си чорбарче,

по наследство – от деди...

Старо, алено другарче

от полето в Младост три.

 

Но стисках палци и за Левски!

Исках те да са шампиони!

С черно уиски пеех песни

от отминали сезони...

 

Че от малък съм левскарче

с гени... в моите очи –

Малко, синичко чавдарче

от Подуенските дни...

 

Но в този хубав, топъл ден,

наште български юнаци,

на зеленият терен

бяха истински простаци!

 

А тъмнокожите мигранти

от дъждовните гори,

бяха стари, черни кранти

непригодни за борби!

 

И в един момент ми писна

да се мъча с този мач...

С бяло вино се усмихнах -

гледах Барса, чак до здрач!

 

 

 

 

 

Юри

Йовев

Април 2019 г

 

 

 

 

 

© Yuri Yovev Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Няма Левски, ЦеСеКа! - Има Барса на света!
    Това в любимият ми отбор, Елка! Меси е най-великият играч! Още веднъж ти благодаря!
  • Ама ти, хем от ЦСКА, хем от Левски! Остава да ми кажеш, че си от Барса и от Реал! Много ми хареса!
  • Благодаря за коментара, Гавраиле! Лошото е, че зрелища в българския футбол отдавна няма. Поздрави!
  • Юри,на нас ни трябват зрелища.Понякога те ни носят само разочарования.
  • Благодаря ти, Хари! За мен лично няма никаква дилема - избирам да гледам Барса! Като че ли времето на големите дербита между Левски и ЦСКА е отдавна отминало. Дано не съм прав. Липсват ми мачовете между двата тима, когато с тях се решаваше титлата в българското първенство. Поздрави!
  • 😂! Вечното дерби и вечните дилеми!
Предложения
: ??:??