3.04.2010 г., 16:29 ч.

Великден е 

  Поезия » Хумористична
531 0 5

Днеска яйцата,

в нови премени,

бяха в панерче

с любов наредени.

Жълти, лилави,

сини, зелени,

пъстри, оранжеви

и много червени.

В тази палитра

слънчева, в цяло,

само едничко

яйце беше  бяло.

Най-отгоре,

с красиво червено

стоеше над всички

и то наредено.

Червеното, гордо

изпъчено вече,

тихо му шепнеше:

"Стой по-далече!"

Търпеше яйцето.

Много търпеше,

нали единствено

беличко беше?

Няколко дена

някак изтрая.

Не издържа

и каза накрая:

"Що, че червено си?

Аз съм във бяло...

Дървено съм.

Пак ще съм цяло."

 

 

© Харита Колева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??