1.11.2019 г., 16:46 ч.

Вестникарска поезия 

  Поезия
325 0 0

"Приключи благотворителната кампания

за топъл обяд и чаша мляко на БЧК".
От утре децата да пият вода от чешмата!
И лелките в кухнята да помислят още сега
за поне два вида манджа с боб - със и без хляб!

 

Затлъстяла нация сме. За какво да ги тъпчем тези деца?
И защо да ги лишаваме да мечтаят?
Нека на гладен стомах си напишат коледните писма -
и ще видите Дядо им Коледа как цяла шейна ще докара

с разкошни бонбони,

филета,

портокали,

шам фастък,
може - уиски за Госпожата...

Ехаа! Егати разкоша - цели два дена! А след дългия път
ха на бас, че някои ще открият даже късметчета в баницата!

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??