5.04.2024 г., 8:41 ч.

Властта – най-беден ум 

  Поезия
87 0 4

Властта като огнище

за кървави мечти,

в душата духа нищо,

суетно как блести

 

и как доокрилява,

подрязвайки крила,

какво подир остава,

щом нищото поля

 

в душата адска жажда

за алчна нищета,

властта какво поражда –

зловеща красота.

 

Красивото е грозно

богато с беден лик,

властта – каква прогноза,

лъжливия език

 

разяжда тишината

в зловещ неспирен шум,

безумство многократно –

властта – най-беден ум.

 

 

 

© Милена Френкева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??