24.02.2014 г., 8:28 ч.

Вместо молитва 

  Поезия » Бели стихове
712 0 15


Вместо молитва

 

не бива да се вкореняваш в тази плът

не се живее с нея никак лесно

щом мерне хоризонт тя хваща своя път

 

от гривата на страстна нощ

ще ти отреже някаква си там къдрица

и ти ще я оплакваш до въз-бог превръщайки я в мъченица

 

а тя ще мята поглед жалостив над сбраните в молитва длани

ще чопли раните им като слънчоглед изплювайки

обелките от любовта им

 

не искам да загинеш в тази плът

живей високо сред звездите

плътта сама ще си отгледа цветето на любовта

 

а ти пази от тръните му

моля те

душите (ни)

 

© Лина - Светлана Караколева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??