21.05.2007 г., 12:31 ч.

Вместо сбогом (на всички абитуриенти) 

  Поезия
10015 1 6
 

               Последният звънец удари

               за сбогом с теб, дванайсти клас,

               довиждане, добри другари,

               до нови срещи и на добър час!

               Разделяме се, по житейската пътека

               от утре всеки тръгва сам,

               животът ни, дай Боже, лек да е,

               изпълнен с огън и със плам.

               Каквато и съдба да ни споходи,

               дори да се разпръснем по света,

               ще си останем като братя родни,

               споделяли и радост, и тъга.

               И няма като спомен да те носим

               в сърцата си, учителко добра,

               простила греховете ни, ти просто,

               за нас ще бъдеш вечна светлинка.

               Хей, я по-весело, не идва края,

               да сложим само малка запетая,

               и поздравим живота нов:

               Довиждане, училище! Добре дошла, любов!


     21.05.2007г.                               Илонка Денчева



                Попътен вятър...!

© Илонка Денчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??