10.12.2022 г., 17:52 ч.

Все още жив 

  Поезия
701 1 3

 

Празни улици. Витрини със космически цени.

Три патрулки с лампи сини. Сводник с леки две жени.

Дъжд – неонова дантела. Лампи в хлъзгавия мрак.

Травеститът пред хотела със ботушки мачкан лак.

 

Пет таксита. Седем псета. Автомат за нес кафе.

Аз – без пукната монета. В джинси – мокро кадифе.

Рой надежди – все тъй голи. Маса, бял лист и молив.

В късо стихче без глаголи. Все тъй сам – и още жив.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??