17.06.2006 г., 1:34 ч.

Всяка нощ 

  Поезия
844 0 7

Всяка нощ, когато заспя,
аз умирам.
И живея отново,
насън
и мечти. и мисли нови,
намирам,
скрити дълбоко в мен,
а сега вън...

------------------------

Всяка нощ, когато заспя,
аз се раждам,
с криле, блестящ,
аз летя,
и в мрак аз света си, заграждам,
зазиждам го, за да
го спася.

-------------------------

Всяка нощ, когато заспя,
съм свободен,
не бягам, не търся, живея,
и из света необхватен
аз бродя,
и знам, че я няма смъртта,
няма я нея...

--------------------------

Всяка нощ, когато заспя,
утрото за мен е Химера,
сънят е моя Белерофон,
и той търси с мен, да намеря,
на душа изтерзана, подслон...

 

 

© Борис Брешков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??