26.07.2018 г., 19:51 ч.

Вярвах в теб 

  Поезия » Любовна
383 1 3

 

Вярвах в теб

 

Хиляди сълзи за теб изплаках,

бях готов в огньове да горя!

Чаках. Дни и нощи тебе чаках.

Исках като свещ да изгоря!

 

Вярвах в неизречените думи,

в тайните целувки вярвах аз!

Вярвах, има обич по между ни!

Вярвах в тебе всеки миг и час!

 

Като мълния през мен премина,

след това остави ме така!

Болката едва ли ще отмине

в таз пустиня, моята душа!

 

Ти отрови дните ми с омраза,

бе отровата самата ти!

И защо, защо така наказа

всичките надежди и мечти?

 

Ех, любов! Остана само дума

празна и безсмислена, уви!

Ти през мен премина като чума

и река остави от сълзи!

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря!
  • Като мълния през мен премина,
    след това остави ме така!
    Болката едва ли ще отмине
    в таз пустиня, моята душа!

    От известно време те чета и ме оставяш винаги без думи! Поредния невероятен стих! Поздравления, приятелю!
  • Ааа, ето причината за всички наводнения тази година в нашата мила родина...
Предложения
: ??:??