9.11.2024 г., 15:18 ч.

Вятър брулна тишината 

  Поезия
108 3 3

ВЯТЪР БРУЛНА ТИШИНАТА

 

... вятър брулна тишината – листопадите отвя,

скитниче без дом и плата, спря в печалните нивя,

вдигна прашна пашпалига върху гърбавия път,

циганин ли сватба вдига татък есенния рът? –

изпламтяха – дълги свещи, две тополи, три върби,

 

жълта пита в празни пещи – месецът харман кълби,

в барата денят търкулна тръненото си валмо,

и мъглата в дол и урва чепка мръсно повесмо,

мене в есента безмълвна кой ли вятър ме довя? –

с пазва мушмули от хълма слизам в крайните нивя...

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??