25.04.2009 г., 18:19 ч.

Вятърна мелница 

  Поезия
617 0 2

Заседнах.
Във вятърната мелница.
И копието ми се пречупи.
Превърнах себе си в неверница.
И молитвите си – във нечути.
Пропаднах.
В нищото, на дъното на вярата.
Изтрезнях от тихото обичане.
Уби ме суетата, врявата...
на приятелското вричане.
Изстинах.
Разкапвам се из вятъра,
от много истини умирам.
И крясък във пустиня,
Вяра вече не намирам.
Заседнах.
Във вятърната мелница.
И копието ми се пречупи.
Превърнах себе си в неверница.
И молитвите си - във нечути.

 

Редакция 25.04.09

© Свобода Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??