09.01.2018
ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА ЛЮБОВТА
Избрах да събеседвам във този диалог
от сайта със човек, с дар слово надарен.
На моите въпроси ако не и със възторг -
по съвест да отговаря, да бъде откровен!!
"Кажи ми, събеседнико, на какво си мнение
ЗА ЛЮБОВТА, ВЪЗНИКНАЛА ОТ ПОГЛЕД ПРЪВ!
Че мен безспирно мъчи ме съмнение -
това че е илюзия и мисля голям блъф..
Разказват, че бил ток, що удрял силно,
краката ти омекват, погледът - размазан..
подвластен ставаш, тъй любвеобвилен,
хвърчиш, готов за жест разнообразен!!
Отговор.........
А твойто честно мнение - кажи по мъжки -
Зa БРАКA БЕЗ ЛЮБОВ! Дали я има тръпката?
Цената му. Във миг нехаен, без задръжки
дете си сътворил, живееш, пълен с кръпки!
Не си представям с образ самотата,
дори когато с хора къщата е пълна...
Дали останала е само тръпката в телата,
И има ли любов в желанието безумно?...
Отговор..........
ЩАСТИЕ? А ИМА ЛИ ИЗВЪН СЕМЕЙСТВОТО?
И как се биха чувствали страните?...
Или във миговете само на въздействието -
света забравяте щом с вихър полетите?....
За бъдещето мислят ли "щастливите"?
И как се справят със проблемите?!!
Развод. Делба. Деца. Прерогативите...
За всичко вече следват и дилемите!!
Отговор.........
А как ли пък картинката изглежда
при ВТОРИ БРАК, но не хипотетично?...
дали нещата щастието така подрежда,
че всичко е о,кей и много романтично?...
Дали от връзките, живяли в миналото
в баланс се вплита и щастливото "сега"?
Дали пък се усеща и остатък от горчивото,
та не така прекрасен вкусът е и на меда?!...
Отговор.......
Въпросите зададох! И партньора чакам!
Мъж или жена. И с кратко изложение
да ми отвърне с отговор, да не протака!
Стих или коментар, но само с лично мнение!......
© Ирина Филипова Всички права запазени