13.10.2006 г., 18:40 ч.

Върни се в моя свят 

  Поезия
693 0 6

         Попивам с поглед всяка твоя вещ

и виждам те във хиляди посоки -
как тихичко до мене спиш 
или припяваш с тонове високи,

как стъпваш с лъвска грациозност

и хладнокръвие на звяр,

а във нощта със котешката точност

промъркваш от нов чувствен пожар.

Танцувам в стаята със теб

докосвам топлите ти устни

и този - от мечти - вертеп

не искам днес да ме напусне

Прегърнала съм топлата ти дреха

долавям още твоя аромат -

едва ли ще ми донесе утеха...

Върни се в моя свят!

© Зл Павлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??