2.05.2005 г., 2:14 ч.

Ябълкови клонки 

  Поезия
859 0 3

Ябълкови клонки са косите ми –
сипят се по рамото ти
с благодат,
разбудени от полъха на утрото -
преминало
в усещане за необхват.
Рисунъкът на зениците кестенови
е багра обич –
своенравно разпиляна...
По длани - листи, топли клонки живи
потрепват устните
и слагат върху рамото ти знак,
с целувка ябълкова -
тичнинков печат,
изпълващ до душа и с аромат.
Като на сън,
две пойни чучулиги се сгушиха
невидимо във тях -
гнедо от обич в клонките са свили,
букет от звуци
горски струни диви,
в корони ласкави на синия безкрай.
Те очертават
приказния Рай на мисълта ми свише.
По листите
разтворени докрай -
с росата пиша стихове,
а думите
разпукват цвят,
след
цвят.
Ухае рамото,
а клонките - не спират да трептят...

© Йоанна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Стихът ти трепти с нежност и свежест, като ябълкова клонка! Поздрав!
  • Ябълков поздрав и тук Йоаннка!
    За все така весело и жизнерадостно настроение!
  • Май все се унасям с описанията
    Защо ли все така А ти добре си го събрал
    Благодаря
Предложения
: ??:??