15.07.2021 г., 23:50 ч.

Юли 

  Поезия
129 0 0

Жита за жътва жадни.

И едно зърно огромно,

виснало от зрялост,

е Слънцето.

 

Във нивите нагазил, роня Аз

на Юли класовете

и вървя със Вятъра.

 

Да диря в надпревара с него-где,

изплезило безброй езици бели,

спи Лятото.

 

И зрей в съня му Жътва:

огнен сърп

поваля облаци, наместо снопи,

и жъне Дъжд.

© Вълчо Шукерски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??