21.03.2009 г., 12:05 ч.

За България 

  Поезия
680 0 0

За България

 

Милата родина е толкоз

пъстра и красива,

сякаш се вглеждаш

в най-чудната картина.

На нашата българска земя

Бог е сътворил много чудеса.

Неповторимите скали,

ледените пещери и

високите ни планини.

Красивата природа ни пленява

без думи и без дъх ни оставя.

Зелените гори, пенливите реки

и безброй много красоти.

Освен с природата - красота

и с историята си може да се

гордее нашата малка страна.

В миналото България е била

велика страна, разпростирала

се е на три морета тя.

Неочаквано зло я сполетя

и под турско робство пет века се озова.

Пет века без свобода

българският дух издържа.

Жертвата на нашите борци

родината ни от турско робство освободи.

Живота си дадоха, но

България не предадоха.

Затова думата българин

и до днес означава

гордост и чест!

© Цветина Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??