25.05.2016 г., 20:22 ч.

За хайдутите 

  Поезия » Гражданска
250 1 0

За хайдутите

 

Насилниците са за мен хайдути.

Хайдути са и днешните крадци.

Сред тях са много имена прочути,

израсналите "мутри " и борци.

 

На времето,  били сме в турско робство,

хайдутите упора са били!

Те с днешните хайдути нямат сходство,

целта да грабят днеска ги дели!

 

О, слушал съм за всякакви войводи!

Хайдути и жените са били

.Жени дори хайдутите да водят

да се  над стрелват с пушки и стрели.

 

За днешните аз истината зная,

от Правдата -далече са били!

Тогава , питам, как да ги прославя?!

За всички тях душата ме боли!

 

И днеска те са наш"те мафиоти,

за кръвопийци смятам ги дори,

заграбващи от хората имоти,

алчността им ще ги умори!

 

Така, че съм за старите хайдути,

за техните възпявани дела!

И ненавиждам днешните хайдути,

които стискат хорските гърла!

  28.08.2011г.Драгойново

 

 

 

© Hekredel Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??