20.06.2008 г., 6:42 ч.

За жената в теб молитва реди 

  Поезия
504 0 1
Не проскубвай коси, когато се молиш,
щом женското в тебе зове.
Не викай, не падай по път от неволи.
Повярвай си, ако някой от тебе краде...
И вярвай до сетния дъх,
когато животът се къса от гняв.
Като монах, отрекъл разгулства и плът,
прелисти се сама, вместо оня непознат...
И вместо вятъра крещи за тебе,
като птицата отрасла сама...
Като жената кълни подлото време,
че взело е толкова много от теб за света...
И името мъжко наум заради него мълви,
защото никой не може да обича отвъд...
А ласките, пропилени през сълзи, кълни,
и мислите грешни сложи настрана, тихо във кът.
И в съня отново за теб се моли,
за детето вечно, отрасло в илюзии
и за майката, дето отнесена от толкоз сълзи,
в спомен прегърнала е нечии, други мечти...
И жената в тебе не гледай,
ако можеш сляпо я спри.
Убий я с нож или черна кама,
задето е толкоз силна и от болка обична,
задето от век на век прелита сама,
задето от човека тя е най-човечна...
И заспивай тихо, в прохладните нощи
и наум за жената в тебе молитви реди,
и викай сред мъжките ласки още... и още.
Чуваш ли оная, вечната истина,
че в минута на страст ти си още повече ничия!



© Ди Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??