17.06.2007 г., 11:53 ч.

За приятел 

  Поезия
568 0 2
  Всяко сърце обич си пази още за десет,
  дядо ми каза, прав си е бил,
  а ти тука да плачеш безутешно за нея,
  малодушен, съсипан, унил.

  Света ли се свърши, нямаш я вече,
  затова по-добре спри,
  какво ще постигнеш като ходиш при нея
  и молиш безсмислено ''Върни се, върни''

  Нима ще я трогнеш, та тя е за вечер,
  така ли до днес не разбра,
  не, че я съдя, щом и допада.
  Продължавай в същия дух, бе жена.

  А и ти продължи си, пътят е дълъг -
  и твоят, и моят - в началото сме,
  любови много в живота ще има,
  но той, за жалост, е само един.

© Ивето Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??