За седмица бях женен
за Черното море.
Във първите пет дена
така ни бе добре!
То нежно ми шептеше:
"Ела, влезни във мен!",
и аз с любов го правех.
По три пъти на ден!
И нощите ни бяха
обсипани с звезди!
Такова пълно щастие
не знаех аз преди!
На шестия обаче
внезапно се намръщи!
Така се промени, че
ми домъчня за вкъщи!
Наместо да ми шепне,
започна да ми съска!
С вълните си студени
започна да ме блъска!
На седмия набързо
багажа си събрах
и, без да се сбогувам,
обратно се прибрах.
Добре че не избързах
да сключваме и брак -
без много разправии
свободен съм си пак!
© Ангел Чортов Всички права запазени