Студентчета презрени,
кутренца настървени,
по улиците лаят,
а за какво - не знаят.
- Студентчета презрени,
кутренца настървени,
кажете, ако знаете,
защо тъй стръвно лаете?
- Отлично всички знаем
кого защо да лаем:
червените боклуци,
защото са хайдуци!
А сините катили
за нас са много мили,
че те ни направляват
и те ни поощряват:
наместо да сме в сесии -
да правиме процесии,
наместо да се учим -
да палим и да чупим!
От радост си умираме
колите да блокираме!
По крайните площади
да трупаме грамади.
От жълтите павета,
да лаем като псета
нещастните ченгета
и зле да ги ругаем!
- А после бе, момчета?
- А, виж това не знаем!
___
Стихотворението е написано, така да се каже, от натура, и отразява настроенията на гражданите, които се движеха пеш покрай блокираното Цариградско шосе. Включено е в стихосбирката "Шибана държава".
© Ангел Чортов Всички права запазени
Поздравления за стиха, наистина ми хареса!
Николай!