1.04.2023 г., 16:06 ч.

За суперопределенията 

  Поезия » Гражданска
191 0 0

Не знам дали ви дразни като мен,

че всичко днес за „Супер“ ни представят:

- Реклами многократно всеки ден

прескъпи стоки нагло възхваляват.

 

- От телевизиите Бай Иван,

макар че неусетно затъпява,

все още се гневи, когато там

за „Превъзходно“, нещо обявяват.

 

- Днес всеки гост на малкия екран

„Щастливо женен“ е, с „Деца прекрасни“,

а често, после ни разказва сам

през сълзи за насилия домашни.

 

- Ако се вслушаш в спортен коментар,

там всеки гол е все „Феноменален“.

Победите „Велики“ са, макар

да става дума за успех банален.

 

Езикът български ли обедня,

обслужват ли се чужди интереси

или  пък журналистите така

избиват собствените си комплекси?

 

Да ги помоля искам аз едно:

да оценяват обективно, вещо.

Че „Българин е Господ“ знаем, но

това помогнало ли ни е с нещо?

© Димитър Дунеловски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??