31.07.2006 г., 12:23 ч.

За всеки миг прости 

  Поезия
893 0 15
За всеки миг прости!
Една сълза
не иска да залезе от очите ми.
В последния си стих ще изгоря
неоправданите до вчера истини
и ще си тръгна бавно,
без вина,
какво то туй, че ме наричат грешница,
с единственото право на жена
да те обичам тайно, отдалече,
да те измислям пак,
да ме боли
и от мълчанието и от словото.
Потъвам в хладен мрак,
навън вали,
а аз не мога да ти кажа "сбогом!"

© Йорданка Гецова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??