10.05.2006 г., 8:09 ч.

За юбилея на майка ми 

  Поезия
2771 0 7
                           За юбилея на майка ми

                           От първия ми миг до мен била си.
                           Закърмила си ме с любов.
                           Страдала си в радостта си,
                           че даряваш ми живот.

                           Над детското креватче си бдяла,
                           пристъпвала си с трепетно сърце.
                           И в радост и надежда си живяла,
                           че твоето момче расте и е добре.

                           От детството така си те помня -
                           хубава и усмихната млада жена.
                           С вечната грижа дали добре съм
                           на косите ти бавно падаше слана.

                           Колко ли пъти при тебe се връщам
                           и усмивката ти все изгрява изведнъж.
                           С благодарност все ще те прегръщам.
                           Момчето ти, мамо, отдавна е мъж.

                           И сега, когато си старица
                           и 70-те ти честитим от сърце
                           около теб пак има дечица -
                           твоите внуци, мамо, са добре.

                           Пристъпват те млади и крилати,
                           пристъпва сред тях и моят брат,
                           защото ние сме сега радостта ти
                           и на живота ти естествения кръговрат.

© Светослав Статев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??