В греховно любовен огън душата ми гори -
страдам, сърцето ми ранено кърви.
В съня ми, без прегради, ти идваш при мен,
Забранена любов наяве си за мен.
В мислите си непрестанно те целувам.
Всяка нощ, че с теб се любя, сънувам...
Събуждам се и роня горчиви сълзи -
Забранена любов защото си ти!
Копнея устните си във твоите да впия
и любов от тях до насита да пия.
Искам да се любя с теб до зори,
но Забранена любов за мен си ти!
Вятър да бях, да галех косите ти!
Дъжд да бях, да къпех тялото ти,
да се стичах от главата до нозете ти!
Но човек от кръв и плът съм, уви!
Забранена моя любов -
по-желана си от живота!...
По-страшна си от смъртта!
© Михаил Ангелов Всички права запазени