1.03.2016 г., 22:21 ч.

Зад чужди гърбове 

  Поезия » Гражданска
278 0 4

·

Зад чужди гърбове

 

Зад чужди гърбове

не съм стоял на топло.

Аз в бурите

изправен съм вървял.

Без стонове

и без красиви вопли.

На истините

само съм държал.

 

О, аз не съм

наследник на корона.

И авоари не съм наследил.

Не съм потъпквал

никога закона.

И само честен

с хората съм бил!

 

Живях в една

безсмислена епоха,

която ни откъсна

от света,

със нея комунистите

дойдоха,

и сложиха желязо

и в плета!

 

Натирен беше Господ!

И морала...

Създадоха си

идиотски свят.

Припяваха ни

свойто „ала-бала“,

докато наш“те

кокали ядат.

 

Във този ад премина

младостта ми,

а също тъй

и зрелия живот...

То бяха фарсове

и мелодрами,

където вегетираше

един народ!...

 

За мястото си

цял живот се борих.

И с честен труд аз

всичко надживях.

Вратите си

с умения отварях.

И мисля си,

достойно,

че живях!

© Hekredel Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много достоен стих,много ми хареса!
  • Пламене,какво означава написаното от тебе?Ако имаш възможност, обясни ми,ще ти благодаря!
  • Не можах да го изчета докрая.
  • Своето Браво изказвам и аз! Безкомпромисна творба.
Предложения
: ??:??