8.08.2005 г., 17:15 ч.

Загадка 

  Поезия
1141 0 2
Любов ли е туй,дявол да го вземе,
когато искам да си много близо
или пък ти щом искаш мене
във същата такава близост?

И обич ли му викат щом когато
те видя аз потръпвам цяла,
омекват ми като памук краката
и по-червена съм,отколкото съм бяла?

Сърдечна тръпка ли наричат
онези пеперуди във стомаха,
че и чорапите ти даже ме привличат,
но правя се на много плаха?

Любов ли е?Обърква ми живота!
Не спя,не ям,дори не пея
и някак грешна ми е всяка нота
и някак си пред теб благоговея.

Кажи ми,дявол да те вземе
какъв е тоз импулс различен,
че чувствам всичко като бреме
и целият друг свят ми е безличен.

Опитах аз да се откажа.Честно!
Ала не мога,дявол да го вземе!
Пък отстрани изглеждаше ми лесно...
Обаче трябва да се спреме!

Какво ми става,дявол да ме вземе-
без теб живота ми не се живей!
Но искам да ти кажа аз навреме-
Не ме обичай!Моля те,недей!

© Дени Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • чорапите му бяха хубави
    благодаря за оценките!
  • Това ми грабна погледа Интересно е това за чорапите. Поздравления!
Предложения
: ??:??