16.02.2012 г., 16:10 ч.

Закачки 

  Поезия » Хумористична
738 0 1



ЗАКАЧКИ

 

Синята мастилница

ми даде тази свобода –

партия-кърмилница

ми стана Любовта…

 

Пиша, бриша, драскам,

треперя и яко се потя –

после стола джаскам –

също като в Любовта…

 

В любов се обяснявам

хиляди пъти на ден,

дали не прекалявам

с любовния рефрен…

 

Огледах се околовръст

и за моя изненада

любовта разпъват я на кръст

и после пудрят я с помада…

 

Клетви, хули, заклинания,

после еротични гърчове –

следват яки разочарования

на сърдитите кози и пърчове…

 

Как така и изведнъж

вместо нашата партия-кърмилница,

като дъга след дъжд

Любовта изскочи от синята мастилница?...

 

Като че някой даде знак

всички тук да се преквалифицират -

пишат, бришат, драскат пак,

но не партийни, а любовни строфи рецитират!...

 

Вчера любовта ни бе разврат,

партията беше наша радост,

но настъпил е голям поврат:

осанна ни е Любовта, а партията веч е гадост…

 

Ще плувам по течението,

но за да остана суха -

днес Любовта ни е влечението,

а партията да го духа…

© Лиляна Благоева Андреева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??