11.05.2018 г., 11:18 ч.

Закуска на верандата 

  Поезия » Хумористична
267 1 0


Добро утро, Дими,
ела на слънчевата веранда! 
Кучето ти играе при алпинеума.
Леко хладно е.

На масата ни - цветя, 
които ти току що си ми подарил; 
гладиоли.
Ухае на кафе и на кифлички. 
Аз весело ти бърборя.  

Ти се усмихваш.  
Посягаме едновременно 
към чинията; 
ръцете ни се докосват 
и се сепваме. 

Кафето ни се разлива 
по покривката 
и по дрехите ни. 
Скачаме. 
Кучето ни облизва...
 
А сега
бързо излез от чата, Дими!
Шефът ти 
в стаята влиза!

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??