19.03.2010 г., 15:43 ч.

Закърнели криле - 2 

  Поезия
544 0 0

ЗАКЪРНЕЛИ КРИЛЕ - 2


Крилете ни са закърнели -

остана само прах... и пух.

А облаците накъде ли

носят крилатия им дух?

 

Замлъкна школският звънец -

стрехата пък... хотел е -

ЕКО. И сякаш съм крадец -

мечтите ми са тук поспрели...

 

Прекрасно е! Предлагат млин,

пататник, хляб на жар -

сладни горчивият пелин.

Тук беше някога олтар...

 

Боготворим до днес учителя си строг.

И чисти бяхме. Бяхме... еко!

Охлузените колене, сълзите са на този праг.

Крилете ни са там. Далеко.

© Деметра Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??