2.08.2008 г., 0:26 ч.

Запомни ме 

  Поезия
758 0 8

Запомни ме...
като плачещо сияние,
отронващо капки
животворен еликсир.


Запомни ме...
Като реалност
или недосънуван сън...
сякаш измислена
от копнежите илюзия...


Запомни ме...
И нощите и дните...
И онази светла стая,
напоена с нашите дихания...
осеяна със стенания...
И сутринта
и погледите парещи,
ръцете галещи...


Запомни ме...
като молитва,
отправена в най-тежък час,
като буря или слънчев лъч...
като цветна дъга
или кристален дъжд.


Запомни ме...
Като приключение,
ароматен горски цвят...
силно морско течение...
златен пясъчен бряг...


Запомни ме...
Като птица,
рееща се в небесата,
играеща с облаците,
говореща с Луната...


Запомни ме...
като звук от арфа -
нежен...
Като връх
висок и снежен...


Запомни ме...
Като видение необяснимо...
като момиче ранимо...


Запомни ме...

© Мирена Филипова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??