7.07.2011 г., 2:16 ч.

Защо? 

  Поезия
663 0 2

 

Къде е връзката, която свързва

небето и морето с трайността?

 

Къде е пламъкът, горящ в сърцето 

и шепнещ думите на радостта?

 

Къде е силата, която казва, 

че буден си и буден ще си днес?

 

Къде е мъдростта и що ни казва,

което да пробуди интерес?

 

Къде е слънцето тъй златно и звездите,

къде са сънищата диви и добри?

 

Къде е утрото, къде са ни мечтите,

къде е песента във златни дни?

 

Къде е цветната поляна пъстра,

къде е сребърната, сенчеста луна?

 

Къде е стадото с копита мръсни, 

летящо към божествени блага?

 

Къде си ти, къде съм аз, къде сме,

къде са идеали и мечти?

 

Къде отидохме и откъде се взехме, 

защо сменихме всичко за пари?

 

***

 

Защо сменихме всичко за пари? 

 

 

 

© Нико Ников Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Не знам, навярно те са средство за оцеляване...
    А по пътя към него се губят ценности. Тъжно е.
  • Къде са идеалите, къде са героите...
    Прекрасно си показал действителността,
    където всичко е погазено в името на материалното!
    Поздравления!
Предложения
: ??:??