25.02.2012 г., 2:00 ч.

Защо не станах... 

  Поезия » Хумористична
508 0 1

 

Защо не станах аз банкер,

или поне лекар-акушер?

Да боравя с кредит карти и с валута,

ще оперирам ежедневно до последната минута.

 

Защо не станах адвокат

на някой чичко с едър врат?

Ще му печеля дело подир дело,

нищо че е с досие  дебело.

 

Защо не станах митничар

или поне собственик на бар?

При такъв голям човекопоток

No проблем със сметката за ток.

 

Защо, народе, ме изостави

и един мижав депутат не ме направи?

Цял ден ще гласувам за твоите права.

За теб дърво, за мен пари и слава.

 

От какво си, боже, огорчен,

че накара ме да стана учен?

Няма пациентски такси, глоби, бонус на процент,

тъй ще си умра беден аз доцент.

© Евгени Генчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??