18.02.2007 г., 11:41 ч.

Защо те обичам... 

  Поезия
1648 0 24
Защо те обичам...
                                         За моя съпруг - днес има рожден ден!

Дойдох при теб без китка слънчеви цветя,
а ти дари ме с лъчезарни и засмени три деца.

Без пръстен златен на ръката си дойдох,
прегърна ме със обич и прошепна благослов...

Дойдох без куфар, без рокля в него вътре,
а ти облече ме със вярата за светло утре...

Дойдох и без обувки, искрена - без поза,
хареса ме такава - истинска, макар и боса...

Дойдох без огърлица бисерна и без преструвки,
а ти закичи ме с най-нежните целувки...

Във дом душата-птица не заключи...
сама избрах да бъда с теб и в мен доброто се отключи.

И бедна бях,
но днес богатство са ми твоите очи...
най-ценното съкровище аз притежавам -
обърнах се, видях, че себе си ми подари,
затуй, любими мой, обичам те от все сърце!

/Стихът е написан с любезното съдействие на Белоснежка/   

© Златка Петкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??