24.06.2015 г., 19:46 ч.

Защо забравихме, кажи ми... 

  Поезия » Гражданска
236 1 1

Защо забравихме, кажи ми,
дъха природен на земята,
света на родните градини,
копнежа светъл на цветята?...

Кажи, защо са бетонирани
треви, души, стремежи волни?...
И вехнем без любов, умираме
в пространства тесни и отровни...

Забравихме ли - отчуждени, -
като децата да се радваме?...
Дали сме дрогоупоени?...
Ти помниш ли... защо забравихме?...

Марин Тачков
23 юни 2015 г.

© Марин Тачков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ти помниш ли... защо забравихме?...

    А, тука уцели...Аз, ти и други като нас поне това помним, а за следващите - не знам...не знам.
    Поздрав!
Предложения
: ??:??