16.05.2012 г., 11:07 ч.

Заспало общество 

  Поезия » Гражданска
332 0 0

Накъде нашият народ отива

и защо пак и пак заспива?

Лъжци пак го унасят в сън -

точно сега, когато пролет е навън.

Вместо той да се събуди

и мутрите виновни той да съди,

трябва да стане някакво фатално събитие,

за да се надигне срещу онези за "европейско развитие".

Навън природата се възражда,

а нашата слепота нищо не ражда.

Трябва да покажем, че сме граждани

и да преодолеем примиренията насаждани.

Те ни казват, че и с ниски доходи е добре,

но те са си добре, а ние - не.

Докато Бойко магистрала планува,

просещо дете на улицата гладува.

Пенсионерите получават доходи малки,

а цинизмите на онези горе са все по-жалки.

Те ни казват да затягаме дисциплината,

но само за себе си оставят за пари машината.

За едни има бедност голяма,

а за богатите престъпници съд няма.

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??