7.09.2005 г., 23:57 ч.

Затвори очи /JoannaVas&Cefules/ 

  Поезия
817 0 2

Затвори очи, тази вечер искам да целуна

останалите белези по

тялото,

неотболялите ти рани

от живот,

отворения крясък на душата

и тихо

до съня ти да приседна невидима, но значеща

за теб

и песен за Любов да ти запея,

та всички

болки в теб да отболят...

Умората ти с устни да отнема, по-нежна

и от полъха да съм,

по-тиха

и от въздуха притихнал,

по-истинска от всякоя жена, която би могла

да те обича...

 

Затворил съм очи и ...нося се в савана,

а пурпурните стръкове

трептят

и вятъра сребрист

крилете ми разтваря над висшата възбрана -

нагоре,

нагоре към свода ни

тъй чист...

А слънцето с целувка в мен изгрява,

с целувката

и аз изгрявам цял,

при теб съм и сънувам, сякаш паря,

дъхът над всичко с нас

е отлетял от любовта ти всеотдайна отболял.

А ти си тази за която,

сърцето ми ... не спира все да пита...

© Стефан Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много красив и нежен стих! Поздравления!!!
  • Ако Красотата можеше да тече, ако можеше да се превърне в поток или дъжд, който да отмие всичката Грозота от живота и от този свят, то тези стихове, написани от вас биха били капчици от тази течна Красота Наистина се получават страхотни неща - като това например!
Предложения
: ??:??