ЗДРАВЕЙ, ЛЮБИМА
Здравей, Любима, още ли в душата си тъжиш
за онез безбройни слънчогледи
и загледана в мечтите си броиш
лазурните вълни последни?
Здравей, Любима, загледан съм и аз натам,
но не във сините вълни и гледам още
твоите очи, когато пак съм сам
в пролетните дни и ароматни нощи.
Здравей, Любима, знаеш ли, че там ни чака
с прегръдка топлото море безкрайно
и самотно цяла зима тихо плака
при него да се върнем тайно.
ВЕЛИН ГЮРГАКОВ
© Велин Всички права запазени