23.10.2006 г., 23:06 ч.

ЗИМА 

  Поезия
652 0 4

 

                                                       ЗИМА

 

Обичам зимата. И снежните пътеки,

И сините кристали във косите и.

Обичам и целувките по устните на всеки,

прозрачните зеници на очите и.

 

Осъждате ме? Нека. Аз пак ще я обичам,

заради снежните наметки на полята.

Загледайте се в мене – на нея аз приличам,

и тъжните ми мисли от нея са преляти. 

 

Защото всеки може да бъде като лято

тъй страстно-безразсъден, много пламенен.

Или пък като пролет, съвсем неосъзната,

и влюбена във слънцето, и мамена.

 

Или пък като есен – чаровница лъжовна,

примамваща със багри, вледяваща със дъжд.

Аз зима да съм искам – по своему грижовна

и ласкава, и силна, и строга наведнъж.

 

 

                             20.11.2001г.

© Василена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??