8.06.2008 г., 8:59 ч.

Зима 

  Поезия
597 0 3
Зима

Отлитат птиците на юг. С листата есента постила
килим. Пътеката до тук е. Всички зимата приспива.
Заспа гората зимен сън. Заспаха с нея и цветята.
Врабчета весели навън чирикат сякаш, че е лято!
Земята като с одеяло покрил е пухкавият сняг,
зимата рисува в бяло картини с четка и боя.
Калпаче покривът си има. Комин над къщата дими.
Гирлянди бели се увиват от сняг по къщните стрехи.
Спи поточето игриво. До къщата върху снега
пътечка весело извива снагата си като дъга.
От сняг направиха децата човек с очи, носле, брада,
метла му сложиха в ръката и във устата своя смях.

© Емилия Миланова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??