9.01.2024 г., 16:49 ч.

Зимна жена 

  Поезия
152 2 0

 

Вятър в косите и брули,
но не трепват устремените скули,
ските хруптят, снегът не поддава,
сама със наклона - такава наслада!

 

Скорост, простор, красота!
А на пистата - една прекрасна жена!
Спуска се тихо, с усмивка,
свободата е такава награда!

 

Телефонът мълчи! 
За час, за два или ден!
Няма кой да гълчи,
умът е в тишината смирен!

 

Само склонът, хребетът, ските!
Нуждаят ли се от друго очите?!
Тишина, божествена, просторна, красива...
Насред нея - жена!... И толкова стига!

© Добромир Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??