О, зимо, ти бяла и чиста,
децата те чакат да дойдеш със сняг.
В очите им грее радост лъчиста,
но на побелелите носиш ти мрак.
ЗИМНА ПРИКАЗКА
Бяла зимна и снежна картина -
като бяла болнична стая.
Стои пред мен лист бяла хартия,
а какво да пиша - не зная.
Минало славно вече отмина.
Животът-искрица догаря.
С щастието си аз се разминах.
Туй, що е, не ме топли, нито сгрява.
Нямам цел аз велика, далечна.
Нямам си цел аз и по-близка.
Историята човешка е вечна,
но аз съм частичка безлична.
Студено вън, студено сърцето.
Тръпки ледени ме побиват.
Бяла, снежна картина, додето
далеч, далеч погледът стига.
© Анка Келешева Всички права запазени