16.06.2011 г., 12:35 ч.

Зоопарк и джунгла 

  Поезия » Философска
357 0 2

        ЗООПАРК И ДЖУНГЛА

                  (алегория)

 

Опитвам се да проповядвам

           Благородство в Джунгла...

Опитвам се, ала кажете

                           как да издържа,

щом и на мен понякога ми иде

                                  да изръмжа?

 

От ръмженето,

             примесено със рев

                                 на Вувузела,

трепва и изкрейзила побягва

                   грациозната Газела...

 

... И избуяват "светли спомени"

              в главата на Газелата,

за "времето", прекарано

                                     спокойно

   на Зоопарка във Панделата...

 

 

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Тук сьм отново за да прочета, за6тото освен ,че творим ни свьрзват и обектите, а това е много важно,даже Ге6ев ни е об6т приятел,говорехме си на френски мисля че ти бе6е по дребен и с очила, но по важно е да продьлжаваме да си че6ем крастата, демек да пи6ем,нали?
Предложения
: ??:??