30.04.2018 г., 21:58 ч.

Звезда 

  Поезия
259 0 0

Звездичка една просветна през май

23 години вече тя е мой рай…

Зарите си пращаше към мен,

но неусетно някакси … порасна ден след ден.

 

Свети тя днес  с ярка светлина

и сгрява и най-студената страна.

Намира сила да се бори

и с огъня си на всички добрина да стори.

 

Нежна и красива в утринна зора,

пръска по пътя си искра след искра.

Блести и върхове озарява,

свои светове създава без да търси слава.

 

Понякога…

облаци  я поливат с дъждовни капки едри,

мокрят  я, а тя ги пропъжда и блести с лъчи щедри.

Мечтае да намери друга една звезда,

с която заедно да прави в простора бразда.

 

Хей, звездичке, пламти, не спирай!

Вярна на Вселената сияй и откривай!

Твори, света разкрасявай

и с мъдрост мисията си изпълнявай!

© Zlatka Аndonova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??